Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met gebakken zalm, knoflookchampignonsaus en peultjes
PT30M
Tagliatelle met gebakken zalm, knoflookchampignonsaus en peultjes
Prima gerecht als je gasten krijgt. Je kunt een deel van het gerecht voorbereiden. Saus een dag tevoren maken. Ook de peultjes kun je een dag tevoren knapperig koken. Goed uitgelekt bewaren. Vlak voor het eten de pasta koken en de zalm kort bakken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle met gebakken zalm, knoflookchampignonsaus en peultjes te bereiden
Peultjes beetgaar koken in water met zout. Goed laten uitlekken in een vergiet.
- Tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- SAUS: Olie verhitten. Kastanjechampignons bakken tot vocht is verdwenen. Knoflook even meebakken. Witte wijn toevoegen en op hoog vuur laten inkoken. Crème fraîche en roomkaas toevoegen en laten smelten op de champignons. Af en toe roeren. Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper en worcestersaus. Meng de peterselie en dille door de saus.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de met peper en zout gekruide zalmfilet aan elke zijde plm. 2 minuten. Zo blijft de zalm mooi rosé.
- Meng de peultjes met de tagliatelle. Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper, worcestersaus en een klontje roomboter (heerlijk).
- Leg de zalm op de tagliatelle en giet wat van de saus erover.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Serveer er een lekkere tomatensalade bij