Recept
« Terug naar recepten
Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)
PT45M
Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)
Dit is een traditioneel en authentiek Italiaans recept. Het komt uit de regio
Umbrië met befaamde linzen uit Castelluccio en de worst uit Norcia. Het is
een recept uit de boeren plattelands keuken ook wel eens de 'Cucina
Povera' genoemd.
Het is een heerlijk stoofpot voor een herfstachtige of winterse avond.
Meestal wordt er een beetje brood bij gegeten maar ik heb het met een
pasta gecombineerd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce) te bereiden
- Braad de spekjes aan in een beetje het olijfolie.
- Bak vervolgens de gesnipperde ui, gehakte knoflook, fijngesneden, wortel en bleekselderij 5 minuten mee.
- Voeg dan de linzen, laurier, rozemarijn, salie, balsamico azijn, peper en zout toe en schep het door elkaar.
- Doe de tomatenpassata, bouillon en wijn erbij en laat het geheel, met het deksel op de pan op een klein pitje, ongeveer een half uurtje zachtjes sudderen. Roer regelmatig goed door en voeg eventueel een beetje water of bouillon toe.
- Bak intussen de worsten bruin en gaar.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer met brood, met een pasta of met gnocchi.