Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde pompoensoep met tomaten
PT30M
Geroosterde pompoensoep met tomaten
Afgelopen week heb ik deze pompoensoep gemaakt. Ik heb de stukken pompoen etc. geroosterd in de airfryer. Dat ging prima. De soep vonden we erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde pompoensoep met tomaten te bereiden
- Was de pompoen en snij eventuele lelijke plekken weg. De rest van de schil kun je laten zitten. Hak de pompoen in grote stukken. Verwijder de pitjes uit de pompoen.
- Verwarm de oven op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.Verdeel de stukken pompoen over de bakplaat. Snijd de ui (met schil) in vieren.Leg de ongepelde knoflooktenen en de ui samen met de kruiden tussen de stukken pompoen. Besprenkel alles royaal met olijfolie en meng goed door elkaar.
- Rooster de groenten plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de oven tot de stukken pompoen al wat zachter zijn geworden.
- Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
- Als de pompoen al wat zachter is haal je ze uit de oven.
- Verwijder de schillen van de ui en van de knoflooktenen.
- Doe alles over in een grote pan.Voeg de bouillon, paprikapoeder en de stukjes tomaat eraan toe en breng alles aan de kook.Laat de soep nog plm. 25 minuten zachtjes koken.Pureer alles met een staafmixer.
- Wil je de soep nog wat romiger voeg er dan 100 ml slagroom aan toe. (niet echt nodig)
- Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper of zout toe.
- Garneer de soep in de kommen of op de borden met wat balsamicocrème.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In plaats van verse tomaten in de soep kun je natuurlijk ook een blikje gepelde tomaten of tomatensugo gebruiken (400 gram). Wil je de soep wat romiger voeg er dan 100 ml slagroom of crème fraîche aan toe.