Even alles stapelen in de slowcooker en met een boek op de bank wachten tot het vlees gaar is.
Wij hebben dit gegeten met aardappelpuree en sperziebonen maar met een stevige pastasoort is dit ook niet te versmaden.
Parmezaanse kaas kun je er ook nog overheen doen, maar is niet nodig.
Dit recept is een combinatie van andere recepten van internet.
Recept
« Terug naar recepten
Stracotto uit de slowcooker (rundvleesstoofpot uit Toscane)
PT20M
Stracotto uit de slowcooker (rundvleesstoofpot uit Toscane)
Zonder aanbraden weer zo'n lekkere Italiaanse stoofpot, vol met heerlijke ingrediënten. Superzacht rundvlees in een heerlijke aromatische saus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stracotto uit de slowcooker (rundvleesstoofpot uit Toscane) te bereiden
- Haal het vlees ruim 1 uur van te voren uit de koelkast.
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Meng het bloem met het paprikapoeder en chilivlokken. Haal het vlees door het bloemmengsel. Zorg dat al het vlees bedekt is.
- Vet de bodem van de slowcooker in met de olijfolie. Verdeel de plakjes spek over de bodem van de slowcooker.
- Verdeel het gekruide en met bloem bestrooide vlees hierover.
- Meng de ui, knoflook, paprika's, blokjes bleekselderij, gedroogde tomaten, tijm en oregano door elkaar en verdeel dit over het vlees. Leg de laurierblaadjes erop.
- Meng de tomaten-polpa met de vleesbouillon en giet dit over de vlees/groentemassa.
- Zet de slowcooker op low en laat het vlees minimaal 6 uur zachtjes stoven.
- Roer dan de vleesmassa even goed door en laat de slowcooker nog plm. 2 uur haar werk doen. Het vlees is dan heerlijk zacht en geurt je tegemoet.