Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse pompoensoep met kikkererwten
PT30M
Mexicaanse pompoensoep met kikkererwten
Dit is een ongelooflijk gemakkelijk te maken soep die je als snelle maaltijd
kunt opdienen maar hij is zo lekker dat je hem ook goed kunt voorzetten
aan vrienden die komen eten.
Ik vind de soep het lekkerst gewoon zo als hij is. Je kunt er ook even de
staafmixer doorheen halen voor een grove rustieke soep. Gebruik
eventueel de blender voor een hele gladde soep.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Mexicaans kookboek. Zelf aangepast en in eigen keuken gemaakt.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse pompoensoep met kikkererwten te bereiden
- Rooster de karwijzaadjes in een droge Koekenpan en stamp ze fijn in een vijzel.
- Verhit olijfolie in een grote soeppan en bak hierin de fijngesneden prei ongeveer 5 minuten, voeg de gestampte karwijzaadjes, gehakte knoflook, fijngesneden rode peper en de takjes oregano en tijm toe. Stoof alles nog 3 minuten.
- Voeg de geschilde en in blokjes gesneden pompoen, het kaneelstokje en de laurierblaadjes toe. Schep de pompoen door het preimengsel en schenk de bouillon erop. Breng alles aan de kook en zet het vuur laag. Laat alles 15 minuten zachtjes koken tot de pompoen zacht is maar niet uit elkaar valt.
- Voeg de kikkererwten toe, deze hoeven alleen maar even mee te warmen.
- Breng de soep op smaak.
- Rasp de kaas en rooster de pompoenpitten en zet deze in schaaltjes op tafel erbij zodat iedereen zelf naar smaak kan toevoegen.
- Om het geheel nog wat meer pit te geven kun je er chiliolie, tabasco of chipotle hot sauce bij serveren.