Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met appel, geitenkaas en spekjes
PT45M
Pompoensoep met appel, geitenkaas en spekjes
Toen ik een Delicious doorbladerde zag ik het meteen. Die soep ga ik maken.
Toen ik de bereidingswijze doorlas was ik die in mijn hoofd al aan het veranderen.
Beetje eigenwijs misschien maar soep maak ik gewoon altijd op mijn eigen manier.
En toen ik hem proefde wist ik het al meteen, heerlijk niks meer aan veranderen, laat de rest het maar op de originele manier maken ik doe het op mijn eigen manier.
Dus werd het uiteindelijk een soep met de ingrediënten van Katie Quinn Davies en de bereiding van mijzelf.
Tip: Voor mensen die niet van geitenkaas houden; probeer eens Grana Padano of extra oud geraspte kaas, die gebruik ik in mijn andere pompoensoep ook altijd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Delicious februari 2014/ In eigen keuken bereid en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met appel, geitenkaas en spekjes te bereiden
- Verhit olijfolie in een pan en bak de pompoen, voeg de knoflook, appel en ui toe.
- Als het mooi is gebakken voeg je het komijnzaad en de salie toe, daarna de helft van de bouillon.
- Laat het een half uurtje zachtjes koken op een klein pitje en voeg de helft van de kaas toe.
- Daarna pureer je het met de staafmixer tot een gladde massa en voeg de rest van de bouillon toe en maak het op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in borden en garneer met de rest van de kaas, de spekjes en de pompoenpitten.