Recept
« Terug naar recepten
Romige pasta met gerookte paling
PT20M
Romige pasta met gerookte paling
Dit recept kwam zo maar bij me op omdat ik nog wat gerookte paling had liggen die op moest. Ik wilde er iets lekkers mee maken maar eens een keer geen salade of gewoon op toast. Ik had meer zin in een warm gerecht. Uiteindelijk is het lauwwarm geworden omdat ik het zonde vond om de paling in de saus te verwerken. Het is in een mum van tijd klaar en dus ideaal als je weinig tijd hebt of gasten iets lekkers wilt voorzetten en niet lang in de keuken wilt staan.
Ik heb het als hoofdgerecht gegeten maar in een kleine portie is het ook prima geschikt als voorgerecht of als lunch.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige pasta met gerookte paling te bereiden
- Kook de pasta zoals aangegeven, gebruik een scheut olijfolie om kleven te voorkomen, hak de knoflook fijn en snipper de ui, snij de lenteuitjes fijn en rooster de pijnboompitten.
- Verwarm wat olijfolie en fruit hierin de knoflook en de uien.
- Voeg de kruidenroomkaas en de kookroom en toe zodat er een mooie romige saus ontstaat.
- Voeg daarna de lente uitjes toe.
- Meng de pasta erdoorheen en maak het geheel op smaak met peper en zout.
- Zet de rucola, de pijnboompitten en de gehalveerde palingzijdes op tafel zodat ieder zijn bord naar eigen wens af kan maken.