KookJij

Couscous met rozijnen, gehaktsaus en gegrilde aubergine

Dit is een gerecht met een Marokkaans tintje. Ik heb ervan zitten smullen ondanks dat het een heel ander type gerecht is als wat ik zelf meestal brouw. Gelukkig was ik zo helder van geest om alles op te schrijven en te (laten) fotograferen zodat ik het in de toekomst ook zelf een keer kan gaan maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Mediterrane
Bron: Mijn dochter
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Couscous met rozijnen, gehaktsaus en gegrilde aubergine te bereiden

  1. Bereiding gehaktsaus:
    - Olie verhitten en hierin de knoflook fruiten, voeg dan het gehakt toe.
    - Voeg de uien (in halve ringen gesneden) en de ras el hanout toe.
    - Doe er dan de paprika (in reepjes) en de lente uitjes (in ringetjes) bij.
    - Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel eventjes zachtjes sudderen zodat je een mooie saus krijgt.
    - Maak op smaak met peper en zout.
  2. Bereiding aubergines:
    - Snij de aubergine in plakken en gril deze in een gril pan. (5 tot 10 minuten)
    - Bestrooi met peper en zout.
  3. Bereiding couscous:
    - Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg al meteen de rozijnen toe.
    - Laat de couscous goed uitlekken en schep er de pijnboompitten doorheen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Dit gerecht maakte mijn dochter voor ons toen ik met mijn voet omhoog moest zitten en ik haar alleen mee kon helpen met het snijwerk vanaf mijn stoel aan de keukentafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst