Recept
« Terug naar recepten
Spaanse rode linzensoep met chorizo en tomaat
PT60M
Spaanse rode linzensoep met chorizo en tomaat
Spaanse rode linzensoep met invloeden van Noord Afrika. Een soep zoals
je die in Andalusië kunt verwachten. De ras el hanout en harissa zijn
typische Noord Afrikaanse ingrediënten terwijl de chorizo de soep toch wel
een echt Spaans karakter geeft. Deze smeltkroes van smaken maken het
tot een overheerlijke soep.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse rode linzensoep met chorizo en tomaat te bereiden
- Verhit olie in een pan en fruit hierin uiensnippers en fijngesneden bleekselderij tot glazig.
- Voeg de fijngehakte knoflook en Spaanse peper toe, alsmede de ras el hanout, komijn en korianderpoeder (ketoembar) en bak dit 1 minuut mee.
- Doe de tomatenblokjes, snoep (of kers)tomaatjes, harissa en soepblokken erbij en voeg ook de linzen toe.
- Roer alles om en voeg 2 liter water (uit de waterkoker) toe.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur klein en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen uiteenvallen.
- Voeg eventueel meer water toe en maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel nog groentebouillon, zodanig dat je de smaak goed vind.
- Schep de soep in borden en doe er wat fijngesneden chorizo en verse koriander op.