Ik had nog nooit een Marokkaans gerecht gemaakt. Met manlief( niet zo'n
couscous fan) een compromis gesloten , nu met rijst en de andere keer
met couscous. We aten er geen pita broodje bij maar wel het sausje en dat
maakte het gerecht echt af. Ik nam hiervoor halvanaise en kwark en
harissa.
Het was zoveel, dat ik 2 porties naar de diepvries kon "verbannen" !!!!
Recept
« Terug naar recepten
Magische Marokkaanse Stoofschotel
PT150M
Magische Marokkaanse Stoofschotel
Een lekkere stoofschotel om warm van te worden. Namelijk een magische
Marokkaanse stoofschotel. Oké, dit gerecht heeft even tijd nodig om te
maken, maar dan heb je ook wat. Je kunt dit trouwens makkelijk van
tevoren voorbereiden en in de oven laten staan , het blijft lang heet genoeg,
nadat de oven uit staat. Ook handig, deze heerlijke saus past bijna overal
bij en kun je ook invriezen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Mediterrane
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Magische Marokkaanse Stoofschotel te bereiden
- Verwarm oven op 180 ºC.
- Fruit in een stoofpan, ui in olijfolie. Wrijf blokjes vlees in met ras el hanout. Voeg het rundvlees en 3 teentjes knoflook toe aan de uien. Bak het vlees aan.
- Voeg de blokjes tomaat, water, komijn, kaneel, korianderpoeder, rode wijnazijn en abrikozen toe.
- Doe deksel op de pan en zet 40 minuten in de oven.
- Na 40 minuten voeg je de blokjes paprika, courgette en aubergine toe. Laat het stoofvlees nogmaals 50 minuten in de oven staan. Als de saus te droog wordt, voeg er dan nog een beetje water bij.( Dit was bij mij helemaal niet nodig)
- Maak ondertussen een sausje van mayonaise, knoflook, harissa en een paar takjes verse koriander (of peterselie) fijngesneden.
- Bereid de couscous volgens de verpakking en rooster de pitabroodjes. (dit doe ik in de broodrooster). 5.Haal het vlees uit de oven en garneer met verse koriander ( peterselie), serveer met couscous en pitabroodjes. Maar je kunt de saus ook met pasta, Turks brood of rijst serveren.