KookJij

Kip Ras el Hanout met gegrilde groenten en tomatencouscous

Een tijdje geleden had ik een zakje Ras el Hanout gekocht maar ik had er nog steeds niks mee gemaakt. Tijd dus om daar eens een keer mee aan de slag te gaan. Ik heb er kippendrumsticks en groenten mee gekruid. De groenten onder de gril en de kippendrumsticks eerst in de pan en daarna ook onder de gril. De geuren die je dan ruikt zijn heerlijk en je weet dan al dat het iets lekkers gaat worden. De drumsticks heb ik nog even in de oven mee laten grillen en ik heb fijngesneden katenspek toegevoegd voor extra smaak. Je zou misschien geen katenspek verwachten in zulk soort gerecht maar toch was het een heerlijke combinatie. Het beste van 2 werelden dus. Je zou het kunnen serveren met gewone eenvoudige kale couscous, maar ook daar heb ik iets lekkers van gemaakt met knoflook en tomaat. Tomatencouscous dus. Eigenlijk gewoon een samenraapsel van een aantal lekkere dingen en het was zo lekker dat de schaal tot op de bodem leeg was. Ik heb het maar snel opgeschreven om het niet te vergeten want zoiets lekkers mag ik nog wel vaker op tafel zetten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Ras el Hanout met gegrilde groenten en tomatencouscous te bereiden

  1. Snijd de courgette, aubergine, uien, paprika en tomaatjes, snijd het katenspek in reepjes.
  2. Laat de couscous wellen in kokend water,10 minuten afgedekt laten staan (of kijk op de aanwijzingen op de verpakking).
  3. Bak de drumsticks met 1 el Ras el Hanout (15-20 minuten).
  4. Verdeel de gesneden groenten in een ovenschaal en verdeel er 1 el Ras el Hanout overheen, zet het 15 minuten onder de gril, schep de groenten een keer goed door elkaar en verdeel de reepjes katenspek erdoorheen, leg de drumsticks erop en laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes grillen (let op dat het niet te donker wordt).
  5. De tomatencouscous: fruit de fijngesneden knoflook in een beetje olie en voeg hier de tomatenpuree aan toe, voeg de fijngesneden trostomaten eraan toen en laat het bakken totdat er een mooie smeuige saus ontstaat, doe beetje bij beetje de gestoomde couscous erbij en schep goed door elkaar.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Schep wat tomatencouscous op een bord en verdeel er wat gegrilde groenten en kippendrumsticks overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst