Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep van Janny van der Heijden
PT45M
Pompoensoep van Janny van der Heijden
Ik had nog steeds een pompoen liggen en ik had nog een lekker recept
voor pompoensoep van Janny van der Heijden gevonden. 1+1=2 en in dit
geval is 2 een pan pompoensoep geworden.
Dit keertje met Ras-el-Hanout erin dus toch weer wat anders. Ik heb er zelf
nog een beetje bleekselderij aan toegevoegd en omdat ik persoonlijk vond
dat hij iets meer pit mocht hebben, heb ik er op het laatst nog een eetlepel
currypasta aan toegevoegd. Zeker een aanrader als je van pittig houdt.
Garneren met geroosterde pompoenpitten, koriander en eventueel enkele
druppels pompoenpitolie (of olijfolie).
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Janny van der Heijden/ aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep van Janny van der Heijden te bereiden
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden. Pel en snipper de uien. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes met de punt van een mes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Rasp de gemberwortel en snijd de bleekselderij in boogjes.
- Fruit de ui, peper en gember in de olijfolie zacht in ca. 3 minuten. Voeg de blokjes pompoen toe en fruit alles enkele minuten.
- Breng op smaak met peper en de ras el hanout. Schenk zoveel water bij de blokjes dat alles onderstaat.
- Voeg de djeroek poeroet blaadjes en de bouillonblokjes toe en schenk er zoveel water bij dat alles onderstaat.
- Doe de bleekselderij erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles gaarkoken in ongeveer 30 minuten.
- Verwijder de djeroek poeroet blaadjes. Pureer de soep met een staafmixer.
- Schenk de kokosmelk bij de soep (en als je van pittig houd een eetlepel currypasta) en meng nog even kort met de staafmixer. Breng het geheel aan de kook.
- Schep de soep in koppen of borden en bestrooi met pompoenpitten en koriander en druppel eventueel een beetje pompoenpitolie of olijfolie erover.