Recept
« Terug naar recepten
Salade met vijgen, oesterzwammen en geitenkaas
PT20M
Salade met vijgen, oesterzwammen en geitenkaas
Verse vijgen in de winkel, nou die laat ik niet aan mijn neus voorbij gaan.
Heerlijk met een beetje olijfolie en wat balsamico in de oven en dan
lauwwarm op een salade. Een goeie combinatie met gebakken
oesterzwammen en geitenkaas. De geitenkaas kun je lauwwarm (ook uit de
oven) of gewoon koud gebruiken. Ligt er ook een beetje aan wat je lekker
vind en welke geitenkaas je hebt natuurlijk. De salade heb ik afgemaakt met
wat geroosterde walnoten, krokant gebakken spekjes en gedroogde
blauwe bessen. Deze kun je trouwens ook prima vervangen door
gedroogde cranberrys.
Voor de dressing heb ik o.a. mijn zelfgemaakte Blauwe-bessenazijn
gebruikt. Deze kun je eventueel vervangen door een andere
vruchtenazijn zoals bijvoorbeeld frambozenazijn.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met vijgen, oesterzwammen en geitenkaas te bereiden
- Snij de vijgen doormidden en leg ze met de bovenkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel ze met balsamico en olijfolie en zet ze 5 minuten onder de grill.
- Bak de oesterzwammen (grote in reepjes gescheurd) 5 tot 10 minuten op een hoog vuur, voeg op het laatst peper en zout toe.
- Verdeel de sla over de borden en leg de geitenkaas er alvast op, gevolgd door de vijgen en de gebakken oesterzwammen.
- Garneer met de krokant gebakken spekjes, geroosterde walnoten en gedroogde blauwe bessen (cranberrys).
- Maak een dressing van de azijn, olie en peper/zout en doe die over de salade.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Hier kun je mijn Blauwe bessen azijn vinden https://www.kookjij.nl/recepten/blauwe-bessen-azijn (even de link kopiëren en plakken.