Recept
« Terug naar recepten
Salade met gegrilde perzik
PT20M
Salade met gegrilde perzik
Een heerlijke combinatie van het zoete van de perzik met het zoute van de ham. En het pittige van de geitenkaas wat weer mild wordt door de honing. Een aantal tegenstellingen op je bord die prima samen gaan.
Omdat ik een hoeveelheid perziken had gekregen moest ik er snel iets mee bedenken, want gewoon zo opeten ging niet vlug genoeg. In de zomer is er vers fruit in overvloed en daar kun je dan ook heerlijke salades mee maken. Een simpele dressing erover en een hard broodje of wat stokbrood erbij en je hebt een heerlijk lunchgerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met gegrilde perzik te bereiden
- Verdeel de sla over 2 borden.
- Meng de dressing en verdeel die over de sla.
- Leg de ham uitgespreid op een bakplaat en verwarm die ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, samen met de geitenkaas, de ham wordt crispy en de geitenkaas zacht en een beetje bruin.
- Was en snij de perziken doormidden, haal de pitten eruit en bak ze ongeveer 10 minuutjes in een hete grillpan met een bodempje olijfolie, keer de perziken een paar keer om.
- Verdeel de perziken, de geitenkaas en de ham over de sla.
- Doe een klein lepeltje honing op de geitenkaas.
- Strooi wat geroosterde pijnboompitten over het geheel.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met stokbrood of een ander lekker vers brood(je)