Recept
« Terug naar recepten
Salade met gerookte eendenborst, avocado en granaatappel
PT10M
Salade met gerookte eendenborst, avocado en granaatappel
Een heerlijke lichte salade die niet misstaat als voorgerecht bij een
(kerst)diner.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met gerookte eendenborst, avocado en granaatappel te bereiden
- Maak de dressing met de genoemde ingrediënten.
- Verdeel de sla en de eendenborst over de borden.
- Schil de avocado en snij er repen (of blokjes) van en verdeel ze over de borden.
- Garneer met de granaatappel en de pijnboompitten.
- Doe er de dressing overheen of zet deze op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
TIP: Een makkelijk en doeltreffende manier om de granaatappel van zijn pitjes te ontdoen is als volgt; snij de granaatappel doormidden en klop met een houten lepel op de bolle kant. Op deze manier vallen de pitjes en heel gemakkelijk uit.