KookJij

Salade met champignons, vijgen en gerookte kip

Salades zijn eigenlijk het hele jaar door lekker en niet alleen in de zomer. Wanneer je telkens de producten van het seizoen gebruikt kun je iedere keer weer andere heerlijk combinaties maken. Met de ingrediënten van deze salade kun je heel goed variëren. Je kunt deze eenvoudige salade heel erg luxe maken door de gerookte kip te vervangen door gerookte eendenborst, en de champignons door een luxere paddenstoelenmelange. Soms kan het een probleem zijn om verse vijgen te verkrijgen of zijn ze gewoon vreselijk duur. Dan is het een goed alternatief om vijgencompote of vijgenchutney te gebruiken. Tip: Rooster de walnoten voor nog meer smaak. Het is een kleine moeite en het is zoveel lekkerder.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade met champignons, vijgen en gerookte kip te bereiden

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren, snijd de kipfilets in plakjes en rooster de walnoten.
  2. Verdeel de sla over de borden en doe er dressing op en schik de kipfilet eroverheen.
  3. Snijd de vijgen in vieren en leg ze in een ovenschaal, doe op elke deel een klein beetje honing (15 minuten op 180 graden in de oven).
  4. Bak de champignons en doe er een beetje peper en zout op.
  5. Schik ook de vijgen en de champignons op de salade en garneer met de geroosterde walnoten en gedroogde cranberry`s.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer met een hard broodje of ander brood naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst