Recept
« Terug naar recepten
Salade “de Kip en het ei”
PT15M
Salade “de Kip en het ei”
Ik heb een heerlijk variant gevonden op de gewone huis tuin en keuken eiersalade. Door toevoeging van gerookte kipfilet krijgt de salade veel meer smaak.
Deze salade is niet alleen heerlijk voor op een (stok)broodje of op een toastje maar is ook lekker en leuk in een glaasje met een bodempje sla. Ideaal als klein voorgerechtje of amuse tijdens het Paasdiner en ook prima geschikt voor de Paasbrunch of buffet.
Het recept is makkelijk te vermenigvuldigen als je een grotere portie wilt maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade “de Kip en het ei” te bereiden
- Kook de eieren 7 tot 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en laat ze afkoelen.
Pel ze en maak er kleine blokjes van (Ik doe dit altijd met een eiersnijder; eerst maak je schijfjes dan draai je het het ei een kwartslag om en snij je het nog een keer) - Snij de kipfilet in kleine blokjes.
- Voeg de yoghonaise, yoghurt, peper, zout, paprikapoeder en kerriepoeder toe en roer alles doorelkaar.
- Snij de bieslook en roer deze er ook doorheen.
- Als je het in glaasje wilt opdienen doe dan eerst wat sla op de bodem en daarna schep je er wat van de salade op. Garneer dit met een paar sprietjes bieslook of een paar kleine slablaadjes