Recept
« Terug naar recepten
Salade van asperges met geitenkaas, gedroogde tomaten en walnoten
PT15M
Salade van asperges met geitenkaas, gedroogde tomaten en walnoten
De geitenkaas is vooraf (paar uur tevoren!) gemarineerd in een kruidenvinaigrette. De asperges worden (in stukken) vooraf even gebakken. De combinatie met de gedroogde tomaten en de walnoten is erg lekker
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van asperges met geitenkaas, gedroogde tomaten en walnoten te bereiden
- Leg de geitenkaas een paar uur tevoren in een sausje van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 2 theelepels honing, gesnipperde lente-uitje en 2 eetlepels gehakte groene kruiden.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Snij het onderste houtige deel van de asperges en snij de asperges in schuine stukken. Snij dikke asperges in de lengte doormidden. Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten in de wok. Bak hierin de asperges snel rondom beetgaar. Blus af met 1 eetlepel balsamico-azijn en kruid de asperges met peper, zout en 1 theelepel honing. Roer de gedroogde tomaten erdoor en laat alles afkoelen.
- Verdeel de rucola over de borden. Verdeel hierover de asperges.
- Verkruimel de geitenkaas. Verdeel de geitenkaas over de asperges. Garneer met de geroosterde walnoten.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker zomers vegetarisch voorgerecht of lunchgerecht. Ik heb hier altijd veel succes mee.