Recept
« Terug naar recepten
Rosbiefrolletjes metgedroogde tomaatjes, roomkaas en rucola
PT10M
Rosbiefrolletjes metgedroogde tomaatjes, roomkaas en rucola
Dit borrelhapje (of voorgerecht) bestaat uit plakjes rosbief, gevuld met een mengsel van roomkaas en gedroogde tomaatjes en wat rucola.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosbiefrolletjes metgedroogde tomaatjes, roomkaas en rucola te bereiden
- Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Gedroogde tomaten fijnsnijden.
- 1 el olie verwarmen en daarin de sjalotjes en de knoflook 2 min al roerend bakken. Tomaatjes eraan toevoegenj en 1 min meebakken. Af laten koelen.
- Rucola wassen en goed afdrogen. Plm. 20 gram rucola fijnsnijden en samen met de sjalotjes etc. door de roomkaas roeren. Afgedekt minimaal een uur laten intrekken.
- Op elke plak rosbief 2 a 3 rucolablaadjes leggen, wat van de roomkaas erover verdelen en oprollen. Koud en afgedekt wegzetten.
- Dressing maken van balsamico-azijn, peper, zout, wat suiker en olijfolie. Vlak voor het serveren over de rosbiefrolletjes sprenkelen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze rosbiefrolletjes heb ik eerder gemaakt als voorgerecht. P.p. 3 rolletjes op een bedje van rucola, gegarneerd met kerstomaatjes. Later heb ik ze ook als borrelhapje gegeven. Altijd een succes.