KookJij

Linzensalade met rucola en geitenkaas

Linzen zijn, ook als salade, erg lekker. Je kunt er veel mee combineren. De combinatie met geitenkaas en rucola is heel verrassend. In plaats van bacon of spekreepjes zijn gedroogde tomaten een goed alternatief voor vegetariers.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzensalade met rucola en geitenkaas te bereiden

  1. Doe de linzen uit het blikje in een zeef of vergiet.  Spoel ze af met water en laat ze goed uitlekken.
  2. Maak een sausje van de balsamicoazijn, mosterd, olijfolie, peper, zout en honing.
  3. Was de rucola en snij deze eventueel wat kleiner.
  4. Bak de bacon of spekreepjes in een droge koekenpan knapperig.
  5. Meng de linzen met het sausje en laat plm. 30 minuten intrekken.
  6. Meng de rucola en de verkruimelde geitenkaas voorzichtig door de linzen.
  7. Garneer met de knapperig gebakken plakjes bacon of reepjes gedroogde
    tomaten op olie,


     

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met bruin boerenbrood en zoute boter als lunchgerecht, maar ook
heerlijk op een buffet of bij de bbq

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst