Lekker met bruin boerenbrood en zoute boter als lunchgerecht, maar ook
heerlijk op een buffet of bij de bbq
Recept
« Terug naar recepten
Linzensalade met rucola en geitenkaas
PT15M
Linzensalade met rucola en geitenkaas
Linzen zijn, ook als salade, erg lekker. Je kunt er veel mee combineren. De combinatie met geitenkaas
en rucola is heel verrassend. In plaats van bacon of spekreepjes zijn gedroogde tomaten een goed alternatief voor vegetariers.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzensalade met rucola en geitenkaas te bereiden
- Doe de linzen uit het blikje in een zeef of vergiet. Spoel ze af met water en laat ze goed uitlekken.
- Maak een sausje van de balsamicoazijn, mosterd, olijfolie, peper, zout en honing.
- Was de rucola en snij deze eventueel wat kleiner.
- Bak de bacon of spekreepjes in een droge koekenpan knapperig.
- Meng de linzen met het sausje en laat plm. 30 minuten intrekken.
- Meng de rucola en de verkruimelde geitenkaas voorzichtig door de linzen.
- Garneer met de knapperig gebakken plakjes bacon of reepjes gedroogde
tomaten op olie,