Ik hou van Italiaanse gerechten en daar is dit er één van. Dit is zo gemakkelijk te maken. Hou je niet van geitenkaas, gebruik dan roomkaas, eventueel met kruiden en knoflook.
Deze kipfilets zijn erg lekker met een pittige spaghetti met Spaanse peper en knoflook.
Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten
PT20M
Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten
De gevulde kipfilet worden niet in de pan,maar direct in een ovenschaal de oven gebakken. Gemakkelijk met gasten
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet in Parmaham, gevuld met pesto, geitenkaas en tomaten te bereiden
- Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Ontvel de tomaten door ze een paar minuten in kokend water te leggen en daarna even onder de koude kraan af te spoelen. Verwijder de pitjes van de tomaten en snij deze in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een kleine koekenpan. Bak hierin de sjalot en de knoflook zacht en glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en bak deze 2 minuten al roerend mee. Afkoelen.
- De tomatenmassa door de geitenkaas mengen. Op smaak maken met peper, zout en oregano.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de kipfilets over de lengte door en sla ze wat platter. Bestrijk de kipfilets aan de binnenkant met de basilicumpesto. Verdeel de geitenkaas over de kipfilets. Rol de kipfilets op.Verpak elke kipfilet in 2 plakken Parmaham.
- Leg de kipfilets in een vuurvaste schaal. Zet de kipfilets - afhankelijk van de dikte - 20 plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.