In plaats van geitenkaas is de vulling met roomkaas ook heel lekker.
Erbij: Pittige-spaghetti-met-spaanse-peper-knoflook-en-pesto
Recept
« Terug naar recepten
Courgettes gevuld met geitenkaas, tomaten, pesto en pijnboompitten
PT30M
Courgettes gevuld met geitenkaas, tomaten, pesto en pijnboompitten
Heerlijke vegetarische gevulde courgettes die ook niet-vegetariërs heel lekker vinden. Mijn man - een fervente vleeseter - nam er zelfs twee. !!
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettes gevuld met geitenkaas, tomaten, pesto en pijnboompitten te bereiden
- Courgettes wassen. Beide uiteinden verwijderen. Courgettes overlangs doorsnijden en door middel van een lepel uithollen.
Het vruchtvlees dat uit de courgettes komt in kleine stukjes snijden en even opzij zetten. - Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
- Ontvel de tomaten (tomaten kruislings insnijden, een paar minuten onder kokend water zetten en dan koud afspoelen). Verwijder de pitjes van de tomaten e snij deze in kleine stukjes.
- Pan water met zout aan de kook brengen. Uitgeholde courgettes hierin 3 minuten blancheren. Daarna in een vergiet afspoelen met koud water.
- Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte.#
- Olijfolie verhitten in een Koekenpan. Sjalotjes en knoflook zachtjes glazig bakken (niet bruin!). Tomatenstukjes en courgettestukjes plm. 2 minuten meebakken. Alles laten afkoelen. Dit mengsel samen met de basilicumpesto en 2 flinke eetlepels geraspte belegen kaas door de geitenkaas mengen. Op smaak maken met wat oregano, peper en zout.
- Courgettes vullen met geitenkaasmengsel. Bestrooien met pijnboompitten en rest van de geraspte kaas.
- In het midden van de oven plm. 20 tot 30 minuten bakken tot de kaas een goudbruine kleur heeft.