KookJij

Courgettes gevuld met geitenkaas, tomaten, pesto en pijnboompitten

Heerlijke vegetarische gevulde courgettes die ook niet-vegetariërs heel lekker vinden. Mijn man - een fervente vleeseter - nam er zelfs twee. !!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgettes gevuld met geitenkaas, tomaten, pesto en pijnboompitten te bereiden

  1. Courgettes wassen. Beide uiteinden verwijderen. Courgettes overlangs doorsnijden en door middel van een lepel uithollen.
    Het vruchtvlees dat uit de courgettes komt in kleine stukjes snijden en even opzij zetten.
  2.  Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
  3. Ontvel de tomaten (tomaten kruislings insnijden, een paar minuten onder kokend water zetten en dan koud afspoelen). Verwijder de pitjes van de tomaten e snij deze in kleine stukjes.
  4.  Pan water met zout aan de kook brengen. Uitgeholde courgettes hierin 3 minuten blancheren. Daarna in een vergiet afspoelen met koud water.
  5.  Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte.#
  6. Olijfolie verhitten in een Koekenpan. Sjalotjes en knoflook zachtjes glazig bakken (niet bruin!). Tomatenstukjes en courgettestukjes plm. 2 minuten meebakken. Alles laten afkoelen. Dit mengsel samen met de basilicumpesto en 2 flinke eetlepels geraspte belegen kaas door de geitenkaas mengen. Op smaak maken met wat oregano, peper en zout.
  7. Courgettes vullen met geitenkaasmengsel. Bestrooien met pijnboompitten en rest van de geraspte kaas.
  8. In het midden van de oven plm. 20 tot 30 minuten bakken tot de kaas een goudbruine kleur heeft.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats van geitenkaas is de vulling met roomkaas ook heel lekker.
Erbij: Pittige-spaghetti-met-spaanse-peper-knoflook-en-pesto

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst