Recept
« Terug naar recepten
Zucchini Parmigiana vegetarische schotel courgette tomaten mozzarella
PT30M
Zucchini Parmigiana vegetarische schotel courgette tomaten mozzarella
Zucchini Parmigiana is een bekend Italiaans egetarisch gerecht waaraan ik mijn eigen draai heb gegeven.
Het is een soort lasagne,niet van deegwaren, maar van gebakken courgetteplakjes (zonder bloem), tomatensaus, geraspte Parmezaanse
kaas en veel (buffel)-mozzarella. Een lekker bijgerecht bij een Italiaanse
maaltijd.
Lekker vegetarisch en zonder koolhydraten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zucchini Parmigiana vegetarische schotel courgette tomaten mozzarella te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook zacht en glazig. Doe de plakjes courgette erbij en bak deze al omscheppend plm. 10 tot 15 minuten mee tot ze een beetje zacht geworden zijn. Kruid de courgettes met peper en zout. Roer de witte balsamicoazijn erdoor.
- Kruid de tomatenpulpa met peper, zout en 1 eetlepel oregano. Verdeel 1/3 deel van de tomatenpulpa over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover 1/3 deel van de gebakken courgettes, dan 1/3 deel van de mozzarella en 1/3 deel van de Parmezaanse kaas. Dan weer een laagje tomatensaus, courgettes, mozzarella en Parmezaanse kaas. Ga zo door tot alles op is. Je eindigt met de Parmezaanse kaas.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de Parmigina met de folie plm. 20 minuten.
- Verwijder het aluminiumfolie en bak de Parmigina nog 15 minuten zonder de folie tot de schaal een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met pasta of risotto. Ook lekker als voorgerecht met ciabatta.