Recept
« Terug naar recepten
Taart met verse vijgen en geitenkaas
PT60M
Taart met verse vijgen en geitenkaas
Een gerecht dat geschikt is voor bij een lunch, brunch of bij de borrel, bij een picknick, ja zelfs een verrassing in de lunchtrommel. Warm of koud, het kan beide. De een vind het meer een hoofdgerecht terwijl de ander het zelfs een nagerecht vind. Kortom moeilijk te definiëren. Dat komt omdat smaken nou eenmaal verschillen. Het maakt in feite ook niks uit, het is een heerlijk hapje en dat is voor mij het belangrijkste.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taart met verse vijgen en geitenkaas te bereiden
- Ontdooi het bladerdeeg, rooster de walnoten, halveer de vijgen, ris de blaadjes tijm van de takjes, verkruimel de geitenkaas en maak hiervan een mengsel samen met de eieren, crème fraiche, tijmblaadjes, peper en zout.
- Vet een springvorm (26 cm) in met boter en bekleed die met 1 rol of 7 plakjes bladerdeeg. Als je niet het risico wil lopen op een kleffe taartbodem dan kun je de taartbodem eerst even 10 minuten voorbakken.
- Giet het mengsel van de geitenkaas, eieren, crème fraiche, p & z en tijm op de taartbodem.
- Verdeel de halve vijgen over de taart en strooi er de walnoten tussendoor, verdeel de honing over de vijgen.
- Bak de taart 45 minuten op 200 graden.
- Garneer de taart met een handvol rucola.