Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
PT60M
Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta
Een beetje met ingrediënten goochelen en je hebt weer een andere hartige
taart en omdat gehakt, champignons, prei en feta me wel een lekkere
combinatie leek gewoon uitgeprobeerd. Mede door de bodem alvast een
beetje voor te bakken en door crème fraiche te gebruiken in plaats van de
veel dunnere room krijg je een mooie droge taart die niet wegdrijft van het
vocht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met gehakt, champignons, prei en feta te bereiden
- Boter de quichevorm (bakvorm) in en doe het deeg in de vorm.
- Zet deze alvast in de oven op 200 graden om voor te bakken. Je kunt dit gewoon doen terwijl je de oven voorverwarmd. 10 tot 15 minuten.
- Intussen bak je het gehakt rul, voeg oregano, tijm, peper en zout toe.
- Doe er dan de fijngesneden champignons en prei bij en meng alles goed doorelkaar. Laat dit nog even sudderen of roerbakken.
- Klop intussen de eieren met de crème fraiche, verkruimel de feta en meng deze door het mengsel.
- Doe het gehakt/groetenmengsel over de voorgebakken bodem en doe daar het ei/crème fraiche/feta mengsel overheen.
- Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 40 minuten op 200 graden C.
- Garneer met een beetje basilicum.