Recept
« Terug naar recepten
Aardappelgratin met paprika en champignons
PT60M
Aardappelgratin met paprika en champignons
Een variatie op de gewone aardappelgratin. Past bij praktisch elk vlees of
visgerecht en de basis is vegetarisch. Gewoon gemaakt met de
ingrediënten die ik voorradig had en wat bijna iedereen wel in huis heeft.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelgratin met paprika en champignons te bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Kook zo ongeveer 10 minuten (half gaar) laat ze uitlekken en doe zo op de bodem van een ovenschaal.
- Snij de champignons, paprika en uien en roerbak ze even in een wok (5 minuutjes) en doe er peper, zout, paprikapoeder, oregano en eventueel een beetje tabasco overheen. Schep alles door elkaar en doe het mengsel over de aardappelen in de ovenschaal.
- Klop de eieren met de crème fraiche, melk en de helft van de kaas en verdeel dit in de ovenschaal.
- Doe de rest van de geraspte kaas eroverheen en zet de schaal ongeveer 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Strooi net voor het opdienen wat fijngesneden lente uitjes over het gerecht.