Lekker met vlees of kip en een frisse salade of eventueel een andere
groente.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige aardappelgratin met pepperoni, paprika en ui
PT60M
Pittige aardappelgratin met pepperoni, paprika en ui
Deze gratin is een heerlijk aardappel en groente gerecht ineen. Ideaal als je
slechte groente eters hebt. Maar ook makkelijk omdat je meteen 2 vliegen
in 1 klap hebt.
Ik heb hier de aardappels in hele dunne plakjes gesneden dan hoef je ze
niet eens voor te garen. Hou er wel rekening mee dat daardoor de oventijd
wat langer is. Maar het is wel makkelijker want je hebt minder afwas.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige aardappelgratin met pepperoni, paprika en ui te bereiden
- Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes.
- Snij de paprika en de pepperoni in reepjes en de ui in halve ringen.
- Klop de eieren met de room.
- Vet een ovenschaal in met wat boter of olie en leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem, bestrooi met peper en zout.
- Verdeel de paprika, ui en pepperoni eroverheen.
- Vervolgens de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi weer met peper en zout en nu ook met oregano.
- Giet het room ei mengsel eroverheen zodat het overal tussendoor loopt.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Zet de schaal ongeveer 3 kwartier tot 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden, controleer de gaarheid door en met een vork in te prikken.