Recept
« Terug naar recepten
Prei-aardappelgratin met corned beef
PT30M
Prei-aardappelgratin met corned beef
Zacht gebakken prei, gemengd met aardappelen, gestampt met crème fraîche en stukjes corned beef. Lekker gekruid met kerrie.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei-aardappelgratin met corned beef te bereiden
- Maak de prei schoon, snij de prei in smalle reepjes
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Schil de aardappelen, snij ze in kleinere stukken en kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af, laat ze nog even droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met de crème fraîche.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin eerst de ui en de knoflook zacht. Bak het kerriepoeder even mee. Voeg de prei hieraan toe en bak de prei op zachtjes mee tot beetgaar.
- Verkruimel de bouillontablet boven het preimengsel. Voeg een half glas water hieraan toe en breng het preimengsel even kort aan de kook. Laat alles zachtjes sudderen tot het vocht is verdwenen. Voeg de stukjes corned beef hieraan toe en bak nog heel even mee.
- Meng het preimengsel met de aardappelen met crème fraîche.
- Proef of er nog zout of peper bij moet
- Doe het aardappel-prei-corned beef-mengsel in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal onder de grill tot de kaas een mooie goudbruine kleur heeft .gekregen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik had al langer een blikje corned beef staan en wilde er iets mee doen. Gezocht op internet naar recepten met corned beef. Het viel me op dat er behoorlijk wat recepten met corned beef bestaan. Maar ik wilde iets met aardappelen omdat die ook op moesten. Zo kwam ik op mijn eigen verzonnen recept met aardappelen en prei en het smaakte ons beiden (mijn man en ik) heel erg goed. Dat recept moet dus worden vastgelegd.