Recept
« Terug naar recepten
Preistamppot met kaas en Vadouvan
PT30M
Preistamppot met kaas en Vadouvan
Deze heerlijke stamppot is goed te combineren met allerlei soorten vlees of
vis. Het is ook niet een echte winterstamppot maar kan ook prima in de
lente zomer en herfst.
Ben je geen liefhebber van het kerriemengsel Vadouvan of wil je een
keertje variëren dan kun je dit ook heel goed vervangen door mosterd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Low Budget
- > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preistamppot met kaas en Vadouvan te bereiden
- Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar.
- Giet ze af en laat ze droogstomen. Voeg peper, zout, nootmuskaat, Vadouvan, melk en boter toe en stamp het fijn.
- Snij en was de prei en wok deze in net niet helemaal gaar.
- Voeg de gewokte prei, geraspte kaas en gesnipperde sjalot toe en meng alles goed door elkaar.
- Garneer met geknipte bieslook of een fijngesneden lente uitje.