Recept
« Terug naar recepten
Romige gestoofde prei met Vadouvan
PT30M
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Vadouvan is een specerijenmengsel dat veelal
gebruikt wordt in de Indiase keuken, ook wel beter bekend als Franse
kerrie.
Een heerlijke afwisseling op de "gewone" kerrie (Madras) die ik wel vaker gebruik in gestoofde prei.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige gestoofde prei met Vadouvan te bereiden
- Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de fijngehakte knoflook en gesnipperde ui.
- Voeg de in ringen gesneden prei toe en stoof dit ongeveer 5 minuutjes zachtjes mee.
- Voeg de Vadouvan, peper en zout toe en schep alles door elkaar.
- Voeg de bouillon en de room toe en laat het geheel nog 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Als je een beetje bieslook (of peterselie) binnen handbereik hebt ziet het er mooi uit om hiermee te garneren.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Eigenlijk wel lekker bij elk vlees of visgerecht.