Recept
« Terug naar recepten
Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling
PT60M
Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling
Dit recept kwam ik op Facebook tegen bij Leuke Recepten.
Ik heb bij het maken ervan, zoals gewoonlijk, mijn eigen draai eraan
gegeven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Leuke recepten, zelf gemaakt, aangepast en gefotografeerd..
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling te bereiden
- Verwarm de oven op 220 graden. was de zoete aardappelen, borstel ze schoon en dep ze droog. Prik er met een vork gaatjes in. Giet er wat olijfolie op en bestrooi ze met peper en zout en schep ze door elkaar. Leg ze in een ovenschaal en zet ze ongeveer 40 minuten in de oven.
- Doe het gehakt met de taco kruiden in een pan en bak het een paar minuten.
- Haal de zoete aardappels uit de oven en controleer met een vork of mes of ze gaar en zacht zijn. Snijd ze net niet helemaal open en verdeel het gehaktmengsel erover, daarna de maïs en kaas. Zet ze nog 10 minuten in de oven.
- Snijd de tomaatjes, avocado en ui en verdeel dit over de aardappels. Doe er ook nog wat plakjes jalapeno op en garneer met een beetje zure room.