Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse stamppot met Chorizo
PT30M
Mexicaanse stamppot met Chorizo
Dit is natuurlijk geen echte Mexicaanse stamppot want stamppot is toch
wel echt een Nederlands gerecht. Echter door de ingrediënten die gebruikt
worden heeft deze stamppot wel degelijk een heerlijk zonnig Mexicaans
tintje. Een goed voorbeeld van Fusion dus. Al met al een heerlijke gerecht
boordevol heerlijke smaakjes. Door de Chorizo is het eigenlijk niet echt
nodig om er nog een vleesgerecht bij te eten. Mocht je toch nog iets van
extra vlees erbij willen eten, dan past een balletje gehakt er prima bij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse stamppot met Chorizo te bereiden
- Schil de aardappelen en snij ze in dobbelstenen, haal het vel van de Chorizo worst en snij deze in blokjes, pel de ui en knoflook en snij ze fijn, was de paprika en haal de zaden eruit, snij in reepjes, giet het nat van de kidneybonen af en laat ze uitlekken, snij of hak de jalapeno fijn.
- Kook de aardappelen en maak er puree van voeg een scheut melk, de salsasaus en peper en zout toe, meng alles goed door elkaar en zet de puree in de oven om warm te houden.
- Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hierin de fijngesneden knoflook, ui en paprika.
- Voeg de Chorizo, bonen, maïs en jalapeno toe en laat dit alles nog 10 minuutjes meefruiten.
- Voeg dit geheel toe aan de puree, strooi er nog wat fijn gesneden koriander aan toe en schep alles door elkaar.
- Garneer eventueel met een paar blaadjes koriander.