Recept
« Terug naar recepten
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
PT45M
Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo
Een stevige soep barstensvol verse groenten geschikt voor zomer en winter. Doordat hij zo goed is gevuld dus ook uitstekend geschikt als hoofd- of lunchgerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goedgevulde Mexicaanse groentesoep met Chorizo te bereiden
- Fruit de knoflook en de peper in wat olie in een wok of hapjespan en voeg daarna 1 voor 1 de groenten toe, begin met de ui, wortel, bleekselderij, paprika, prei en als laatste de tomaten (of de gezeefde tomaten.
- Laat dit geheel ongeveer 20 minuten sudderen, voeg de warme bouillon toe en laat dit alles nog zachtjes doorkoken totdat de groenten de gewenste gaarheid hebben bereikt.
- Voeg dan de kidneybonen en de maiskorrels toe en voeg het limoensap, het paprikapoeder en de komijn toe.
- Als laatste laat je de fijngesneden chorizo even mee warmen.
- Als je van pittig houd kun je de soep eventueel op smaak maken met tabasco.
- Schep de soep op een bord of in een kom en garneer met stukjes tortilla chips en zure room.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Maak er ook eens een keer fajitas of een tortillataart bij en je hebt een echt Fiesta Mexicana.