KookJij

Baskisch kipstoofpotje

Soms heb je zin in een stoofpotje, dat niet urenlang hoeft te sudderen. Dan is zo'n potje als dit een zeer smakelijke uitkomst, want aan 45 minuten heeft dit stoofpotje genoeg. Rijst of pasta of brood erbij en... aan tafel !
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Baskisch kipstoofpotje te bereiden

  1. Verwarm een heel klein scheutje olie in de pan en bak de kippendij met de chorizo in een aantal minuten bruin. (Aangezien er veel vet uit de chorizo bakt , verwijder ik het meeste vet.)
  2. Voeg ui en knoflook toe en fruit enkele minuten mee.Voeg de tomaten en de paprika toe en bak ook deze enkele minuten mee.
  3. Blus met de wijn en de bouillon.
  4. Roer alles goed door en voeg het gerookt paprikapoeder en de  chilivlokken  toe.
  5. Voeg wat zout toe, leg het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje 45 minuten stoven.Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan om de saus te laten indikken.
  6. Bestrooi het gerecht met wat gesnipperde bladpeterselie. Serveer met rijst of pasta en geniet van dit hartverwarmend potje uit Baskenland.....

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Zo eenvoudig en smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst