Dit stoofje is ontstaan , omdat ik diverse ingrediënten wilde verwerken. Dat
resulteerde in een voedzaam stoofje van kippendijen met gele paprika, ui,
rode peper enkele kastanje champignons en 2 tomaten. Een restje
groente-tomatensap en room om mee te koken. Twintig minuten stoven en
je hebt malse kip. Ondertussen even rijst, pasta of noedels bereiden en je
kunt aan tafel.
Recept
« Terug naar recepten
Zomerstoof met kippendij , paprika, champignons , peper ui en tomaat.
PT30M
Zomerstoof met kippendij , paprika, champignons , peper ui en tomaat.
Kippendijen aanbakken, ui, peper , paprika en champignons bakken, tomaat erbij, sudderen en klaar.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerstoof met kippendij , paprika, champignons , peper ui en tomaat. te bereiden
- Bak de dijen rondom bruin in hete olie met wat boter. Haal uit de pan en zet opzij .
- Fruit de ui, peper en knoflook aan in het overgebleven vet.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Voeg de paprika reepjes toe evenals de champignons. Laat even goed bakken.
- Vervolgens de blokjes tomaat erbij en laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
- De room erbij met een klein scheutje tomaten groente sap.
- Voeg de dijen toe met en de helft van de peterselie en laat 20 minuutjes zachtjes sudderen.
- Bind eventueel met wat maizena en serveer met rijst, pasta of noedels. Garneer met de rest van de peterselie.