Een heerlijk gerecht, dat ook snel gemaakt is in de kleine camper of caravankeuken.
Je kunt eventueel een deel van de bouillon door rode wijn vervangen. Ik
verving 50 ml bouillon door rode wijn en die wijn dronken we ook bij het
gerecht.
Zet het deksel wat later in het stoofproces schuin op de pan om iets te
laten inkoken als het iets te vochtig is naar je zin.
Of voeg juist wat bouillon toe als je het te droog vindt.
Proef of de aardappelblokjes voldoende gaar zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Sappig Stoofje Stroganoff met Beef
PT45M
Sappig Stoofje Stroganoff met Beef
Dit is weer een gerecht van Project Gezond, een gerecht dat iedereen wel
lust. Een slank hoofdgerecht met mooie ingrediënten en het staat binnen 30
minuten op tafel. ( als je alles vooraf al hebt gesneden). Bovendien kun je dit
gerecht perfect voorbereiden en dan alleen even opwarmen en de
biefstukreepjes bakken vlak voor het opdienen.
Geniet ervan.
Het gerecht heeft slechts 510 Kcal.
Wij hebben ervan gesmuld en komt zeker vaker op tafel.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Lekker eten en afvallen met Project Gezond
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sappig Stoofje Stroganoff met Beef te bereiden
- Verhit een klein scheutje olie in een pan en bak de ui , de knoflook en het paprikapoeder even aan.
- Voeg dan de champignons samen met de paprikastukjes toe en laat deze enkele minuten meebakken.
- Dan mag de tomatenpuree en de tomatenblokjes erbij om 1 minuut te bakken.
- Voeg de kookroom en de runderbouillon toe en de aardappelblokjes.
- Stoof alles in circa 15- 20 minuten gaar.
- Snij de biefstuk in smalle reepjes bestrooi met peper ( en zout) en bak deze in een scheutje olie op het laatste moment op hoog vuur bruin en rosé.
- Schep de stroganoff op ( voorverwarmde) borden , verdeel en schep er de biefstukreepjes op en werk het gerecht af met de zilveruitjes en de peterselie.