KookJij

Ovenschotel Mexicana

Zoals je op de foto kunt zien heb ik er tortillachips en zure room bij geserveerd. Ik vind dit zelf namelijk een goed alternatief voor Nachos. Ik hou persoonlijk nogal van goed gevulde en bedekte Nachos oftewel "loaded Nachos" . Maar dat valt dan soms een beetje nat uit (Sloppy Nachos) zodat de ondergelegen chips wat klef worden. Daarom heb ik deze variant bedacht waarbij je met je tortillachips het spul op kunt scheppen zodat de chips lekker crunchy blijft.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel Mexicana te bereiden

  1. Fruit de fijngesneden ui en gehakte knoflook in een beetje hete olie.
  2. Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden toe en bak het gehakt rul.
  3. Doe de in blokjes gesneden paprika erbij, schep alles door elkaar en bak het even mee.
  4. Voeg dan het blikje tomaten (met vocht), de kidneybonen, mais en jalapeno toe, schep alles weer door elkaar en laat het even zachtjes sudderen zodat het vocht een beetje kan inkoken.
  5. Doe dit geheel in een ovenschaal en doe de geraspte kaas ervoer.
  6. Zet dit geheel een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 200 graden (eventueel eventjes de grill aan om de kaas te gratineren).
  7. Serveer er tortillachips en zure room (en/of guacamole) bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Harry, ik vond het zelf wel meevallen maar ik kan dan ook wel wat hebben. Het ligt er natuurlijk ook aan welke Mexicaanse kruidenmix je gebruikt. Je kunt een beetje meer of minder gebruiken net als de jalapenos. Gewoon even proeven tijdens het maken.
Ik wens je alvast smakelijk eten.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik houd van Mexicaans eten!
Denk dat deze binnenkort wel op tafel gaat komen.
Hoe is hij qua pittigheid?