Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel Mexicana
PT30M
Ovenschotel Mexicana
Zoals je op de foto kunt zien heb ik er tortillachips en zure room bij
geserveerd. Ik vind dit zelf namelijk een goed alternatief voor Nachos. Ik
hou persoonlijk nogal van goed gevulde en bedekte Nachos oftewel
"loaded Nachos" . Maar dat valt dan soms een beetje nat uit (Sloppy
Nachos) zodat de ondergelegen chips wat klef worden. Daarom heb ik
deze variant bedacht waarbij je met je tortillachips het spul op kunt
scheppen zodat de chips lekker crunchy blijft.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel Mexicana te bereiden
- Fruit de fijngesneden ui en gehakte knoflook in een beetje hete olie.
- Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden toe en bak het gehakt rul.
- Doe de in blokjes gesneden paprika erbij, schep alles door elkaar en bak het even mee.
- Voeg dan het blikje tomaten (met vocht), de kidneybonen, mais en jalapeno toe, schep alles weer door elkaar en laat het even zachtjes sudderen zodat het vocht een beetje kan inkoken.
- Doe dit geheel in een ovenschaal en doe de geraspte kaas ervoer.
- Zet dit geheel een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 200 graden (eventueel eventjes de grill aan om de kaas te gratineren).
- Serveer er tortillachips en zure room (en/of guacamole) bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Denk dat deze binnenkort wel op tafel gaat komen.
Hoe is hij qua pittigheid?
Wilmie Willemse zegt:
Ik wens je alvast smakelijk eten.