Recept
« Terug naar recepten
Burrito's met chorizoworstjes
PT45M
Burrito's met chorizoworstjes
Meestal wordt er gehakt gebruikt voor Burritos maar ik had Chorizo chipolataworstjes liggen en het leek me lekker om het daar mee te maken. Zo gezegd zo gedaan. En het resultaat was heerlijk. Ik heb ook nog een jalapeno gebruikt maar dat is alleen voor mensen die van erg pittig houden. Als je niet van echt heet houd dan laat je die gewoon weg.
Om af te blussen is het lekker om er guacamole en zure room bij te serveren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Burrito's met chorizoworstjes te bereiden
- Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak daarin de stukjes worst, voeg de knoflook en jalapeno toe.
- Doe er dan de fijngesneden ui, paprika en tomaat bij, laat dit eventjes bakken en voeg dan de mais en kidneybonen toe.
- Als het nog te dun is bind het geheel een beetje met een maizenapapje (eetlepel maizena opgelost in water).
- Doe een schep van het mengsel midden op een bloemtortilla en vouw deze dicht tot een pakketje, leg ze omgekeerd op een bakplaat en strooi en de geraspte cheddar overheen.
- Zet ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is.
- Garneer met koriander.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met guacamole en zure room.