Recept
« Terug naar recepten
Spekjespuree - lenteschotel met asperges, ham, kaas en ei.
PT45M
Spekjespuree - lenteschotel met asperges, ham, kaas en ei.
Twee éénpersoons ovenschoteltjes zijn ideaal. Iets meer puree voor hem
en iets minder voor haar. " Deze puree mag je me vaker voorschotelen"
was het commentaar van mijn enige echte tafelgenoot. Dat willen we zeer
zeker doen, want die spekjes waren een schot in de roos en met de
asperges in ham erbovenop toppie.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Aardappel groothandel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spekjespuree - lenteschotel met asperges, ham, kaas en ei. te bereiden
- Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
- Kook de geschilde asperges met de schillen en de afgesneden kontjes 10 minuten.
- Giet alles voorzichtig door een zeef , VANG HET KOOKVOCHT OP en haal er de asperges uit.
- Kook de aardappelen in het opgevangen vocht van de asperges gaar.
- Giet ze af en laat uitlekken. Vang wat kookvocht op.
- Wikkel ondertussen steeds 3 asperges in een plak ham.
- Zet opzij en maak de puree, door de aardappelen smeuïg te stampen met wat opgevangen vocht , de mosterd , wat peper naar smaak en werk er dan voorzichtig de spekjes doorheen.
- Ondertussen staat je oven al op 180 graden voor te verwarmen.
- Verdeel de aardappel spekjes puree over de bodem van een ovenschaal en leg er de 4 pakketjes asperges bovenop.
- Bestrooi met de kaas. Zet voor circa 20 minuten in de oven.
- Werk de stukjes ei met de gesneden bosui ringetjes door elkaar en breng op maak met wat peper, zout en mild paprikapoeder. Strooi dat over de asperges. Garneer de schotel met her en der een plakje ei.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Dit is een overheerlijk gerecht met veel smaak van de puree en de asperges.