Het
recept van S.S is namelijk wat karig met slechts 400 gram asperges en
400 gram aardappeltjes en dát voor 4 personen :) Dan moeten wij tijdens
onze avondwandeling straks nog bij de frietkot langs en dat is niet de
bedoeling. Dus voor ons beiden 500 gram asperges en 450 gram
aardappeltjes . De schotel is wel super lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschoteltjes met asperges, beenham en twee kazen.
PT55M
Ovenschoteltjes met asperges, beenham en twee kazen.
Weer eens een aspergedag vandaag en gezocht op ovenschotel met
asperges. Ik heb verschillende gerechten bekeken en bleef hangen bij
Savory Sweets, omdat me dat qua opbouw van de schotel voor de
verandering wel aardig leek.
Het gerecht heb ik naar eigen smaak en hoeveelheden aangepast .
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschoteltjes met asperges, beenham en twee kazen. te bereiden
- Breng water aan de kook voeg zout, suiker, foelie toe en kook de asperges
- in 7 minuten beetgaar.
- Vet 2 eenpersoons ovenschaaltjes( of een grote) in met wat olie en verdeel
- de minikrieltjes erover.
- Beleg de minikrieltjes met 3 plakjes beenham per schaaltje.
- Bewaar 2 plakjes beenham en snij deze in reepjes.
- Klop de eieren los met de room, mosterd, knoflook, peper en zout en 1 el
- grof gesnipperde bladpeterselie en de helft van de geraspte mozzarella.
- Giet dit verdeeld over beide schaaltjes. Leg daarop de asperges.
- Bestrooi de asperges met de rest van de mozzarella en zet de schaaltjes
- 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bestrooi het
- gerecht de laatste 5-10 minuten met wat vers geraspte cheddar. Garneer
- met wat vers geraspte 4 seizoenen peper en bladpeterselie.