KookJij

Ovenschoteltjes met asperges, beenham en twee kazen.

Weer eens een aspergedag vandaag en gezocht op ovenschotel met asperges. Ik heb verschillende gerechten bekeken en bleef hangen bij Savory Sweets, omdat me dat qua opbouw van de schotel voor de verandering wel aardig leek. Het gerecht heb ik naar eigen smaak en hoeveelheden aangepast .
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschoteltjes met asperges, beenham en twee kazen. te bereiden

  1. Breng water aan de kook voeg zout, suiker, foelie toe en kook de asperges
  2. in 7 minuten beetgaar.
  3. Vet 2 eenpersoons ovenschaaltjes( of een grote) in met wat olie en verdeel
  4. de minikrieltjes erover.
  5. Beleg de minikrieltjes met 3 plakjes beenham per schaaltje.
  6. Bewaar 2 plakjes beenham en snij deze in reepjes.
  7. Klop de eieren los met de room, mosterd, knoflook, peper en zout en 1 el
  8. grof gesnipperde bladpeterselie en de helft van de geraspte mozzarella.
  9. Giet dit verdeeld over beide schaaltjes. Leg daarop de asperges.
  10. Bestrooi de asperges met de rest van de mozzarella en zet de schaaltjes
  11. 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bestrooi het
  12. gerecht de laatste 5-10 minuten met wat vers geraspte cheddar. Garneer
  13. met wat vers geraspte 4 seizoenen peper en bladpeterselie.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Het
recept van S.S is namelijk wat karig met slechts 400 gram asperges en
400 gram aardappeltjes en dát voor 4 personen :) Dan moeten wij tijdens
onze avondwandeling straks nog bij de frietkot langs en dat is niet de
bedoeling. Dus voor ons beiden 500 gram asperges en 450 gram
aardappeltjes . De schotel is wel super lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst