Recept
« Terug naar recepten
Macaronisalade met een geniale dressing......
PT30M
Macaronisalade met een geniale dressing......
In de Berliner Kurier stond letterlijk : “Geniales Rezept für würzigen
Nudelsalat : Dieses Dressing ist der Oberknaller “. Nou zo geniaal was dit in
mijn ogen niet, maar wel heel erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar
om een salade ( om het even welke dan ook) op smaak te brengen.Ik heb
wat moeten stoeien met de ingrediënten, omdat ik dit gisteren maakte voor
ons tweetjes als bijgerecht en ik in de camper geen weegschaaltje voor
handen heb. Een en ander maar op oog en gevoel dus gedaan. Ik
serveerde er een kipfilet bij om mijn man ( en mezelf ook) een plezier te
doen. Eigenlijk is deze pastasalade een vervanging voor de
aardappelsalade, die maar al te vaak als bijgerecht bij een BBQ geserveerd
wordt.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Uit een Duittse krant
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaronisalade met een geniale dressing...... te bereiden
- Breng water met het bouillonblokje of wat zout aan de kook. Voeg de macaroni of pasta naar keuze toe en kook volgens de beschrijving op de verpakking beetgaar.
- Voeg de laatste 5 minuten de tuinerwtjes mee. Giet alles af , laat uitlekken en afkoelen.
- Voeg als de macaroni en de erwtjes afgekoeld zijn de ringetjes lente ui toe en werk deze eronder.
- Verwarm 1 el olijfolie in een pannetje, voeg de geperste knoflook toe en fruit zachtjes enkele minuten.
- Voeg vervolgens de suiker toe en laat dit karameliseren.
- De knoflooksuiker mix in een kommetje goed omroeren met 1 tl mosterd de 3 el rode wijnazijn en peper en zout naar smaak.
- De overige olijfolie met de 75 gram mayonaise toevoegen en tot een mooie dressing kloppen. Proef ! Meng de reepjes sla door het macaroni erwtenmengsel . Voorzichtig de dressing door de salade mengen , vervolgens de cheddar en klaar... genieten maar.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Als bijgerecht of maaltijdsalade.