Recept
« Terug naar recepten
Rösti ovenschotel met venkel, spinazie en kipsaucijsjes.
PT60M
Rösti ovenschotel met venkel, spinazie en kipsaucijsjes.
Met deze rösti ovenschotel kun je " röstig "achterover leunend of wat anders doen. De oven doet het meeste werk en zorgt voor gaarheid en een heerlijke lichtbruine topping.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rösti ovenschotel met venkel, spinazie en kipsaucijsjes. te bereiden
- Verwarm 1 el olie en bak de stukjes kipsaucijs in 7 minuten lichtbruin.
- Haal ze uit de pan en zet opzij. Fruit in het overgebleven vet de venkel en de ui zacht.Voeg de knoflook toe en bak even mee..
- Voeg tijm en mosterd toe en roer alles goed door.
- De bloem erdoor, goed roeren en vervolgens de koksroom en de mosterd toevoegen.
- Breng op smaak met gemalen peper en eventueel wat zout.
- Voeg in porties de babyspinzie toe en laat een beetje slinken.
- Breng alles over in een ovenschaal verdeel er de stukjes kipsaucijs iover en strijk glad.
- Meng 225 gram rösti met 1 el olijfolie en de geraspte kaas . Bedek hiermee de ovenschotel.
- Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 185 graden en laat in circa 45 minuten een goudgele korst ontstaan.Garneer met wat venkelgroen en serveren maar.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Door de kip, venkel en spinazie is dit een lichte ovenschotel. Heerlijk in elk seizoen. OOk lekker met runder of varkenssaucijsjes.