Kook de broccoli vooral niet te gaar, want in de oven gaart het toch nog wat verder.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
PT20M
Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Een eenvoudige ovenchotel van voorgekookte broccolie, reepjes gebakken kip en aardappelschijfjes. Hier maak je knderen blij mee.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
630 kCal energie
36 Gram eiwit
35 Gram vet
37 Gram koolhydraten
36 Gram eiwit
35 Gram vet
37 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes te bereiden
- Kook de broccoli bijna gaar en laat deze goed uitlekken in een vergiet.
- Snij de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan. en bak de kipreepjes hierin lichtbruin.
- Snipper het uitje en pers de knoflook uit en bak deze even mee met de kipfilet. Strooi over dit allen een volle eetlepel gezeefde bloem. Roer goed door en bak even mee. Giet de room erover en onder goed het geheel wat laten binden. Als de saus te dik is doe er dan melk of water erbij. Op smaak maken met peper en zout.
- .Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de broccoli in de ovenschaal. Verdeel de kipreepjes met saus erover en dek af met aardappelschijfjes dakpansgewijs geschikt. Bestrooi deze met de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot alles lichtbruin ziet .
Debby van Helmond zegt: