Recept
« Terug naar recepten
Aardappel groentegratin met baconreepjes
PT30M
Aardappel groentegratin met baconreepjes
Soms heb je van diverse groenten een beetje over. Daar leent dit gerecht zich uitstekend voor. Ik had nog een stukje bloemkool, paar worteltjes en wat sperziebonen in de koelkast. Voorgekookte aardappelschijfjes en een beetje gebakken bacon erdoor. Béchamel erover met geraspte
kaas. Zo kom je van je restjes af.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel groentegratin met baconreepjes te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Aardappelplakjes plm. 5 minuten voorkoken in water met zout. In zeef uitlekken.
- Wortelplakjes, sperziebonen en bloemkoolroosjes samen in plm. 5 minuten beetgaar koken in water met zout. In zeef of vergiet laten uitlekken.
- Ondertussen de baconreepjes bakken in 1 eetlepel roomboter.
- Bacon, groenten en aardappelen door elkaar mengen. Kruiden met peper en nootmuskaat.
- Alles overdoen in de ovenschaal.
- Béchamelsaus: 1 eetlepel boter smelten in een steelpan. Bloem in één keer erdoor roeren. Goed roeren zodat geen klontjes ontstaan. Laat de bloem plm. 2 minuten garen op een lage warmtebron. Giet nu beetje bij beetje de melk en de slagroom bij. Steeds tussendoor heel goed roeren, want klontjes zijn niet lekker. Als je een mooie gladde saus hebt gekregen roer je 2/3 van de geraspte kaas door de saus. Maak de saus op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat en verdeel de saus over de aardappel/groenteschotel.
- Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Kan ook met andere soorten groenten zoals bijv, koolrabi, snijbonen, erwtjes etc.