Kan ook met andere soorten groenten zoals bijv, koolrabi, snijbonen, erwtjes etc.
Lekker met een balletje gehakt of een schnitzel.
Vegetariërs laten de bacon weg en doen wat meer kaas door de saus en op de ovenschotel
Recept
« Terug naar recepten
Aardappel groentegratin met baconreepjes
PT30M
Aardappel groentegratin met baconreepjes
Ik had nog een stukje bloemkool, een paar worteltjes
en wat sperziebonen in de koelkast. Wat voorgekookte aardappelschijfjes en een beetje gebakken bacon erdoor. Béchamel-saus erover met geraspte kaas. Simpel en erg lekker. Zo kom je van je restjes af.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel groentegratin met baconreepjes te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Aardappelplakjes plm. 5 minuten voorkoken in water met zout. In zeef uitlekken.
- Wortelplakjes, sperziebonen en bloemkoolroosjes samen in plm. 5 minuten beetgaar koken in water met zout. In zeef of vergiet laten uitlekken.
- Ondertussen de baconreepjes bakken in 1 eetlepel roomboter. Bacon, groenten en aardappelen door elkaar mengen. Kruiden met peper en nootmuskaat.
- Alles overdoen in de ovenschaal.
- BECHAMELSAUS: 1 eetlepel boter smelten in een steelpan. Bloem in één keer erdoor roeren. Goed roeren zodat geen klontjes ontstaan. Laat de bloem plm. 2 minuten garen op een lage warmtebron. Giet nu beetje bij beetje de melk en de slagroom bij. Steeds tussendoor heel goed roeren, want klontjes zijn niet lekker.
- Als je een mooie gladde saus hebt gekregen roer je 2/3 van de geraspte kaas door de saus. Maak de saus op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat en verdeel de saus over de aardappel/groenteschotel.
- Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen
Els Meeuwsen zegt: