KookJij

Aardappel-groentegratin

Soms heb je van allerlei groenten een beetje over en daar leent dit gerecht zich uitstekend voor. Ik had nog een stukje bloemkool, een paar worteltjes en wat sperziebonen in de koelkast. Wat voorgekookte aardappelschijfjes en een beetje gebakken bacon erdoor. Béchamel-saus erover met geraspte kaas. Zo kom je van je restjes af.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-groentegratin te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Aardappelplakjes plm. 5 minuten voorkoken in water met zout. In zeef uitlekken.
  3. Wortelplakjes, sperziebonen en bloemkoolroosjes samen in plm. 5 minuten beetgaar koken in water met zout. In zeef of vergiet laten uitlekken.
  4. Ondertussen de baconreepjes bakken in 1 eetlepel roomboter.
  5. Bacon, groenten en aardappelen door elkaar mengen. Kruiden met peper en nootmuskaat.
  6. Alles overdoen in de ovenschaal.
  7. BECHAMEL: 1 eetlepel boter smelten in een steelpan.Bloem in één keer erdoor roeren. Goed roeren zodat geen klontjes
    ontstaan. Laat de bloem plm. 2 minuten garen op een lage warmtebron.Giet nu beetje bij beetje de melk en de slagroom bij. Steeds
    heel goed roeren. Als je een mooie gladde saus is ontstn roer je 2/3 van de geraspte kaas door de saus. Maak de saus op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat en verdeel de saus over de aardappel/groenteschotel.
  8. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Een heerlijke schotel voor restverwerking. Je kunt voor deze schotel allerlei overgebleven restjes groenten gebruiken ook als ze al gekookt zijn.
Vegetariërs laten de bacon weg en doen wat meer kaas door de saus en op de ovenschotel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst