Recept
« Terug naar recepten
Tomaat- Aardappel - Maar dan anders Ovenschotel
PT60M
Tomaat- Aardappel - Maar dan anders Ovenschotel
Dit is een recept uit het boek Project Gezond, dat ik gisteren maakte voor
onze dochter en haar gezin.Project Gezond is een manier van anders eten.
Namelijk 3 hoofdmaaltijden en 3 maal een tussendoortje per dag. Het fijne
is, dat je redelijk veel mag eten en er ontzettend veel afwisseling per dag in
de voedingsstoffen zitten. Zo wordt het lichaam getriggerd en blijft je
suikerspiegel op peil. Het mooie is natuurlijk, dat je er vanaf valt. En dat
willen we hier. Nog ff die 3 kilo kwijt. En de recepten uit het boek? Die zijn
zeer smakelijk en gemakkelijk te maken , want dat bewijst bovenstaand
recept.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Boek 1 van Project gezond. Irts aangepast naar smaak.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaat- Aardappel - Maar dan anders Ovenschotel te bereiden
- Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes en kook ze 15 minuten ( afhankelijk ven de dikte van de schijfjes ) 10-15 voor in water met het bouillonblokje .
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij terwijl de aardappels koken de ui in dunne ringen en de tomaten in plakken.
- Snipper de bladpeterselie. Bouw de ovenschotel als volgt op.
- Begin met een laag aardappelschijfjes, daarop de tomatenplakken en daarop de rode ui ringen.
- Eindig met aardappelplakjes.
- Maak als volgt de bechamelsaus .
- Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem 1 minuutje garen en voeg wat melk toe terwijl je goed roert met een garde. Dan mogen de ham blokjes erbij en als laatste de peterselie en een flinke kneep citroensap en wat peper en zout naar smaak. Proef aan de saus en voeg eventueel nog wat citroensap peper en zout toe.
- Verdeel deze saus over de schotel en strooi er de laatste 20 gram kaas over. Zet de schotel voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Genieten maar.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Liever de uien niet rauw in de schotel? Bak ze heel even voor .