KookJij

Ovenschotel met spitskool champignons en paprika

Een heerlijke ovenschotel gemaakt met de ingrediënten die ik toevallig in huis had. Ik heb het maar snel opgeschreven want het was voor herhaling vatbaar en dan weet ik de volgende keer tenminste precies wat er allemaal in zit.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met spitskool champignons en paprika te bereiden

  1. Kool in zo dun mogelijke reepjes snijden, paprika in reepjes, champignons in plakjes snijden, knoflook hakken en ui fijnsnijden, aardappelen schillen wassen en gaarkoken, lente ui in ringetjes snijden, aardappelen schillen wassen en gaarkoken.
  2. Verwarm olie in een (hapjes)pan en bak hierin het gehakt rul, voeg de knoflook en ui toe.
  3. Voeg de peper/zout paprikapoeder, worcestersaus en Italiaanse kruiden toe en schep alles door elkaar.
  4. Doe er de tomatenketchup bij en schep dit erdoorheen.
  5. Voeg eerst de champignons en paprika en dan de kool toe en schep alles roerbakkend door elkaar.
  6. Schep dit in een grote ovenschaal en verdeel de zongedroogde tomaatjes eroverheen.
  7. Maak puree van aardappelen, boter, melk, olijfolie en peper/zout en doe dit over de massa in de ovenschaal.
  8. Strijk het geheel glad en strooi er de geraspte kaas overheen.
  9. Zet dit ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  10. Strooi er voor het serveren de lente ui overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst