Recept
« Terug naar recepten
Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika
PT60M
Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika
gstijd
8001
Bekeken
25
Bewaard
0
Kookboeken
0 sterren
Beoordeeld
Ingrediënten 6 recipe.people
- 1 kg zoete aardappelen
- 250 gram champignons
- 1 rode (punt)paprika
- 1 bakje zongedroogde
tomaatjes (op olie)
- 3 lente uitjes
- 250 ml kookroom
- 200 geraspte kaas (welke je
zelf lekker vind)
- oregano, tijm
- zout, peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 363,21 kcal
Koolhydraten 36,39 g
Eiwitten 16,56 g
Vetten 15,68 g
Benodigdheden
ovenschaal, oven
Over de plaatser
wilmiewillemse
De zoete aardappel is een erg lekker alternatief op onze 'gewone'
aardappel en bovendien nog gezond ook.
Deze ovenschotel is een heerlijk bijgerecht bij zowel vlees als visgerechten,
en in een handomdraai gemaakt. Gaat alleen in de oven en hoeft niet
voorgekookt te worden dus weinig afwas.
Welke geraspte kaas je gebruikt is een beetje afhankelijk van je eigen
smaak. Ik had oude Goudse, maar een mildere jong belegen of een pittige
geitenkaas is ook heel goed mogelijk
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika te bereiden
- Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakjes en leg ze op de bodem van een ovenschaal.
- Maak dan een laagje met plakjes champignons en reepjes paprika.
- Doe er dan peper, zout, oregano en tijm op.
- Verdeel de zongedroogde tomaatjes en fijngesneden lente uitjes eroverheen en giet de room erover.
- Strooi als laatste de kaas eroverheen.
- Zet dit in het midden van een voorverwarmde oven en bak dit ongeveer 40 minuten op 200 graden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker bij de meeste vlees en visgerechten.