Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
PT45M
Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Nog eenmaal een lekkere ovenschotel met zuurkool dit seizoen. De zuurkool wordt 10 minuten in appelsap met appel gekookt. Het gehakt krijgt veel smaak met sjalot, knoflook en ketjap en de puree krijgt een fijne smaak met mosterd. Een laagje kaas maakt de schotel compleet.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool ovenschotel met rundergehakt te bereiden
- Kook de uitgelekte zuurkool met de pappelblokjes 10 minuten in de appelsap
- Laat de zuurkool uitlekken in in zeef en zet opzij.
- Kook de kruimige aardappelen gaar in water met wat zout.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar .Breng het gehakt op smaak met peper ( zout) en de ketjap.
- Ondertussen is je oven al voorverwarmd op 180 graden.
- Stort het gehakt op de bodem van de ovenschaal.
- Stamp een smeuïge puree met boter, melk en mosterd
- Verdeel de uitgelekte zuurkool op het gehakt en dek de schotel af met de puree.
- Verdeel er de kaas over en zet irca 20 minuten in de oven, zodat zich een mooi korstje kaas kan vormen en geniet.
- le
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
We nemen maar afscheid van de zuurkool. Maar éénding is zeker, wij hebben er een nieuwe zuurkool favoriet erbij. Maar nu is de asperges weer aan de beurt :)